Titlul proiectului, Univers Sonor, a fost ales cu intenție, fiind format din cuvinte identice ca formă și sens în română și catalană. Acesta reflectă legătura lingvistică dintre cele două limbi romanice, care împărtășesc aproximativ 1500 de astfel de cuvinte comune, subliniind conexiunile profunde dintre cele două culturi.
Proiectul a reușit să aducă împreună tradiția și tehnologiile multimedia într-un „Univers Sonor” care a celebrat diferențele și asemănările culturale româno-catalane, desfășurându-se în mai multe etape semnificative:
În Catalonia, echipa a realizat o cercetare detaliată a muzicii tradiționale locale, completată de înregistrări de teren cu patrimoniul sonor al regiunii. Centrul Cultural Can Clos din localitatea La Cellera de Ter (regiunea Girona, Catalonia) a găzduit în această vară ateliere demonstrative de prezentare a instrumentelor tradiționale românești precum cobza, cavalul și fluierele oltenești, acompaniate de proiecții video cu producții pe teme complementare, realizate de Asociația Culturală ISVOR.
În comuna Malaia (județul Vâlcea, România), copiii au fost implicați în ateliere interactive ce au reunit instrumente specifice ambelor culturi – fluiere, flabiol, gralla, chitară, cobză și percuții diverse – dar și tehnologii moderne precum sintetizatoarele modulare. Activitățile au inclus sesiuni de înregistrări de teren, audiții și recitaluri ale copiilor cursanți și ale coordonatorilor de ateliere instrumentale (membri ai Duo Kitharsis și Imago Mundi), stimulând creativitatea participanților.
„Univers Sonor” a culminat cu creații contemporane audio-vizuale, realizate de ansamblul Imago Mundi, care combină elemente tradiționale și tehnologii contemporane cu temele cercetate, utilizează instrumentele prezentate în ateliere și înregistrările sonore realizate pe parcursul proiectului.